Маршрут:

София – Букурещ – Синая – Брашов – Бран

Дати :02.03-04.03.2024;03.05-05.052024;24.05-26.05.2024 потвърдена 

ЦЕНА : 185лв.

1ден:Отпътуване в 05.30 часа от ТК Трафик маркет / локалното пред Била/ . Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І./ ако не се пристигне навреме в Синая , двореца се посещава на втория ден/ Настаняване в хотел Hanul Izvorul Rece Sinaia или подобен. Свободно време. Нощувка.
 2 ден: Отпътуване за Бран. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.
3 ден:Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). Панорамна обиколка на града. Разглеждат се: Триумфалната арка, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Посещение на Двореца на Чаушеску,  втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 Всички допълнителни екскурзии и посещения се   заявяват  при  подписване  на  договора

Цената не включва:

 Мед. Застраховка –  5.50лв. ; 9.40лв. над 65г, 13.30лв. над 75г.

      Доплащания:

Важно!!!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40 туриста.

Крайния срок за уведомяване в случай ,че минималният брой туристи за осъществяване на организирано пътуване не е налран ,е както следва:

Начин на плащане : депозит – 30%от пакетната цена; доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Срок за анулации и неустойки :

За самолетните програми по редови цени:

*За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение , когато има издаден самолетен билет ( тогава важат условията на превозвача ) се удържа такса в размер на 30лв.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт или ЛНК с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване, за български граждани. За деца до 18г.: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия ( или непътуващите ) родители – оригинал и копие, копие от акта за раждане , копие от страницата със снимка на паспорта .

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.Няма паспортни , визови или медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.

Забележка:Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застрахожка „Отмяна на пътуването“, покриваща загубите в случай , че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за орг. пътуване. Цената е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума , в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възтановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информация , поместена в сайтовете на посочените туристически обекти . Възможно е да настъпят промени.

Туроператора си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи , недопуснати от съответните гранични влас