ИСТАНБУЛ Е ГРАД, КОИТО КОЛКОТО  И ПЪТИ ДА ОТИДЕШ,

ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРИШ НЕЩО НОВО!

НИЕ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ  И ПОЧИВКА И РАЗГЛЕЖДАНЕ

НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ТОЗИ МЕГАПОЛИС!

ЦЕНА :250лв. –  хотел  GLORIOS 4*

ЦЕНА : 215 лв.  : BEIGE 3 *,KECIK 3* или подобен.

ОТПЪТУВАНЕ : ВСЯКА СРЯДА

 

1 ден : Отпътуване от  София в 23.30.ч. ТК Трафик маркет/ локалното пред Била/.Приблизително пристигане   в Истанбул  около 6.30ч, настаняване в хотела/  ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи  в момента , настаняването е след 14:00ч/.

По желание / срещу допълнително заплащане/ Пешеходна обиколка на джамията Сюлеймание. Гробницата на  Сюлейман Великолепни и Рокселана – неговата могъща съпруга Цена : 10 евро

Ново!!!

МУЗЕЙ Панорама 1453 – тя  е изложена на 360 градуса ,Битката при Константинопол , където пада Византийската  империя, тя е пресъздадена по динамичен  и  драматичен начин . Дори и да  не познавате историята, ще  бъдете изумени от стратегията на Османската империя. Музея е открит на 31 януари 2009г.

Музея Миниатюрк – Паркът е разположен на брега на Златния рог . Вътре са изложени модели на някой от най-впечатляващите забележителности на Турция. Дължината на парка е близо 2 км. За децата има гигантски шах и лабиринт. Цена : 25 евро

Посещение на българската църква Св. Стефан, Посещение на историческото  кафене Пиер Лоти, за да се насладим на прекрасната гледка към Истанбул,вдъхновявала известния френски поет Пиер Лоти. По още по –интересен начин ще стигнем до кафенето – с кабинков лифт. Свободно време за снимки – Цена:16 eвро . Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден:  Закуска.

Разходка с корабче по Босфора .Ще се насладим на красотата и романтиката между два континента.Ще минем под моста „ Ататюрк“, свързващ  Европа и Азия, както и в близост до двореца „ Долма бахче“ , красиви къщи и хотели разположени по Босфора.

Крепостите „ Румели Хисар“ и „ Анадолу Хисар“ , летния султански дворец „ Бейлербей“, Кулата на девицата и др.Едно от най – прекрасните изживявания в Истанбул.

Посещение на парка Емирган с лалетата. Свободно време . Екскурзоводска беседа на български , възможност да пийнете чай или турско кафе .  Цена :  20 евро.

Ново!!! По желание(срещу допълнително заплащане) посещение на кулата  Галата – една от най забележителните постройки на  Истанбул ,извисяваща  се на хълм над квартала Галата край Златния рог.Кулата е издигната през 529г. по времето на император Юстиниан. Първоначално е построена от дърво в квартала  на генуезците , а през май  1433г. – от камък. Днес горните три етажа се използват за ресторант ,рецепция и кафе – бар.На последният етаж  има тераса с неописуема гледка над Истанбул. До терасата на кулата може да се стигне по стълба с 143 стъпала или асансьор.

Музеят на Мадам  Тюсо предлага  смесица от фигури на звезди от Холивуд, като Л.Ди Каприо  и на местни личности. Посетителите ги  посреща  восъчна фигура, прсъздаваща  с поразителна прилика  основателят на турската република Кемал Ататюрк .

Музея на илюзиите.  Цена : 30 евро.

По желание ( срещу допълнително заплащане  )посещение на султанския дворец „ Долмабахче“с екскурзовод на български, невероятно красив , дворецът е една от най – впечатляващите забележителности на града.  Цена : 50 евро.

 По желание (срещу допълнително  заплащане) вечеря на яхта по Босфора с богата фолклорна програма ( напитки без ограничение) Цена : 45 евро .  Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден : Закуска

По желание ( срещу заплащане) посещение на  Принцовите острови.Отпътуване с автобуса до пристанището и от там с ферибот към  Принцовите острови! Пристигаме на Бюкада. Най – големия от общо 9 на брой. На острова има  много цветя, прекрасен климат, красиви къщи прекрасни дворове. Площадчето с часовника е обсипан с много цветя.

 На това място няма друго превозно средство освен велосипеди и електро мобили . Множество рибни ресторантчета , накацали на брега там може да си хапнете прясна риба.Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване обратно с ферибота за континенталната част. Цена : 16 евро.

Посещение на двореца Топ капъ с екскурзовод на български . Цена : 40 евро.

 Следобяд по желание ( срещу доплащане  )посещение на   МОЛ WATERGARDEN ISTANBUL където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Басейнът е разположен на площ от  5 хиляди кв.м.  Възможност за вечеря. Цена : 17 евро. Връщане в хотела . Нощувка.

4 ден: Закуска.

 Отпътуване за Одрин. Посещение на  Одринската борса за перилни препарати, баклава,хранителни продукти и др. Посещение на българската църква „ Св. Константин и Елена“ и най-голямата джамия в Турция – „ Селимие“. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за  България. Късно вечерта пристигане България.

             ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС

 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКА в избрания хотел

 • ПЪТНИ И ГРАНИЧНИ ТАКСИ

 • ВОДАЧ ОТ ФИРМАТА

 • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса; Всеки следващ куфар се таксува допълнително 5 евро

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 •    ГОРИВНА ТАКСА -20 лв.
 • МЕД.ЗАСТРАХОВКА ДО 65г. – 6 лв.; от 65г до 70г – 8 лв.;от70г. до 75г – 10лв.;

       от 75 до 79г -14лв.

 • Застраховка отмяна на пътуването

 • Доплащане за двойна седалка за един турист – 80 лв.

 • Доплащане за единична стая – 15евро на вечер.

 • Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул – 10 евро ;

 деца до 11.00г. – 5 евро

 • Разходка с кораб по Босфора   – 20 евро; деца до 11.00г. – 17 евро

 • Св.Стефан и кафето Пиер Люти – 16 евро

 • Посещение на двореца Долмабахче – 40 евро; деца до 11.00г. – 32 евро

 • Посещение на и Пеещите фонтани – 17 евро; деца до 11.00г. -12 евро

 • Вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището инеограничено количество алкохолни и безалкохолни  напитки – 45евро

 • Посещение на Принцови острови – 20евро

 • Виа Порт Марина – трансфер – 25 евро ; комбиниран билет  /Аквариум , тигър парк, парка ,трансфера и водач/- 60 евро .

 • Само Аквариума – 25 евро, само Тигър парка – 25 евро, Само парк – 30 евро.

 • Ново!!! По желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на кулата Галата – една от най забележителните постройки на  Истанбул ,извисяваща  се на хълм над квартала Галата край Златния рог.Кулата е издигната през 529г. по времето на император Юстиниан. Първоначално е построена от дърво в квартала  на генуезците , а през май  1433г. – от камък. Днес горните три етажа се използват за ресторант ,рецепция и кафе – бар.На последният етаж  има тераса с неописуема гледка над Истанбул. До терасата на кулата може да се стигне по стълба с 143 стъпала или асансьор.

 • Музея на Мадам Тюсо предлага  смесица от фигури на звезди от Холивуд ,като Л.Ди Каприо  и на местни личности. Посетителите ги  посреща  восъчна фигура, прсъздаваща  с поразителна прилика  основателят на турската република Кемал Ататюрк

 • Музея на илюзиите І Цена : 30 евро

 • Ново !!! – МУЗЕИ Панорама 1453 – тя е изложена на 360 градуса ,Битката при Константинопол  където пада Византийската  империя.

 • Музея Миниатюрк – Паркът е разположен на брега на Златния рог . Вътре са изложени модели на някой от най-впечатляващите забележителности на Турция. Дължината на парка е близо 2 км. За децата има гигантски шах и лабиринт. Цена : 25 евро

                     Важно!!!

 • Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.

 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява .

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40 туриста.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт или ЛНК с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване, за български граждани. За деца до 18г.: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия ( или непътуващите ) родители – оригинал и копие, копие от акта за раждане , копие от страницата със снимка на паспорта .

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.Няма паспортни , визови или медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.